BiografieTheike Aerts (bass) & Sten Hoeijmakers (zang) wilde altijd al een band beginnen. Daarom hebben ze in de zomer van 2009 besloten de daad bij het woord te voegen! Het moesten metalknallers worden van onder andere Megadeth & Anthrax, alles was goed. Als er maar lomp en snel ging, met veel gitaren! Dit kwam allemaal helaas niet van de grond, dus werd er besloten dat er nieuwe mensen nodig waren, een nieuw repetitiehok en een andere muziekstijl: hardrock en metal!

Na wat wisselingen in de bezetting van de band en met de komst van de nieuwe drummer Jeroen Verhoeven en de broers Richard en Patrick Wilmsen, is het huidige Source ontstaan. Dit zou een krachtvolle band moeten worden die iets minder snelle en oudere knallers zou spelen zoals Judas Priest, Iron Maiden, ZZ Top en Black Sabbath.

Dit ging lange tijd goed, maar het miste iets. Nadat zanger Patrick Wilmsen besloot om een punt achter zijn zang carriere te zetten. Heeft Source een tijd zonder optredens en zonder zanger gezeten. Wel besloot Source om mee te doen met het jaarlijkse Lottumse evenement 'Canix All-Stars'. Hier is het licht begonnen met branden voor Source. Sten Hoeijmakers die eerst de rhythm gitaar verzorgde, bleek een prima zanger te zijn! Voor gitaar werd Jim Snellen tot de line-up toegevoegd! Dit is dan ook de huidige bezetting.

Momenteel met ruim 40 optredens rondom limburg, brabant en zelfs internationaal is Source uitgegroeid tot een voltallige Classic Hardrock coverband en weet menig publiek te vermaken. Dit bleek door vele optredens op kermissen, bruiloften, festivals en lokale sozen. Passie en beleving voor de muziek!

Line-up:

Jeroen Verhoeven - Drums
Theike Aerts - Basgitaar + vocals
Jim Snellen - Rhythm gitaar
Richard Wilmsen - Lead gitaar + vocals
Sten Hoeijmakers - Vocals